Parlem amb la xef Ada Parellada (Semproniana) a la nostra revista 'Cata'

És una dona de cuina, amb un cognom i uns orígens amb olor de fogons, de tradició i de coneixement. Propietària del afamat restaurant Semproniana, ubicat a l'Eixample de Barcelona -i al qual després li seguirien el Petra (al Born) i el Pla dels Àngels (al Raval), la xef Ada Parellada ha aconseguit destacar-se com un dels noms més importants de la cuina catalana actual; la seva trajectòria al món de la restauració, de fet, va estar reconeguda amb la Creu de Sant Jordi el 2016.

 

Defensora del sabor i dels bons hàbits alimentaris, la granollerina va néixer envoltada dels fogons d'un dels restaurants més antics i reconeguts del país, la Fonda Europa (a Granollers). També li uneixen vincles familiars als restaurants Senyor Parellada, Can Ribas i el mític 7 Portes barceloní. "Jo sempre he explicat que allò del que més orgullosa em sento és precisament d'allò que no he escollit; és a dir, el fet d'haver nascut en el si d'una família com la meva. Jo vaig néixer en una casa que era la Universitat del sabor".

 

Així ens ho explicava Ada a l'entrevista que recull el número de setembre de la nostra revista gastronòmica "Cata", una xerrada agradable en la qual la xef ens parlà també de l'important paper que juga l'arròs en la gastronomia, així com el perquè de "Semproniana" com a nom pel seu restaurant o de la naturalesa hedonista del foodie actual.

 

Us convidem a gaudir d'una agradable xerrada (descarrega aquí la revista, pàgina 18) i a descobrir més sobre aquesta dona d'èxit dins l'àmbit de la gastronomia actual.