Friolisa Pomona Iberia ja és una realitat

La divisió del grup francès Pomona Iberia va integrar el passat 25 de juny a les filials Friolisa i Cadaico

Líder en la distribució de productes d’alimentació del sector HoReCa i amb una facturació de més de 4.000 milions d’euros anuals, el grup francès Pomona Iberia s’instal·la a Espanya després d’integrar formalment i oficialment, el passat 25 de juny, l’activitat de les seves dues filials, Friolisa i Cadaico. La nova unitat de negoci està cridada a establir-se com el principal actor en la distribució de productes alimentaris pel foodservice a Catalunya.

 

Friolisa Pomona Iberia és ja, així, una realitat, una realitat sorgida després de molts mesos de treball en un procés d’integració que ha tingut a Friolisa i a Cadaico treballant amb els mateixos sistemes informàtics, amb una nova gamma de productes complementària i unificada i amb una mateixa operativa logística. El resultat és un nou projecte empresarial l’activitat del qual se centrarà a partir d’ara a les instal·lacions de Friolisa a Vilafant i el qual té previst generar unes vendes anuals de 71 milions d’euros.

 

La nova companyia neix amb un projecte de reconstrucció de les instal·lacions centrals sota el braç, unes obres de millora que es preveu finalitzin durant l’estiu del pròxim any i que afecten en bona part a un dels dos magatzems, de 10.500m2 cadascun, que hi ha a Vilafant. Es reformarà de manera integral el primer magatzem, el més antic, per incrementar la capacitat frigorífica actual, passant de 23.000m cúbics a 50.000m, més del doble. La primera fase de la reconstrucció, de fet, ja ha finalitzat y pròximament s’iniciaran les obres de la segona. A la modernització del magatzem de fred cal sumar, a més, la creació de noves instal·lacions logístiques, oficines i zones pels treballadors.

 

Friolisa Pomona Iberia també unifica en un mateix centre les instal·lacions que tenen Friolisa i Cadaico a Mercabarna. Fins a la data es contava amb una sala d’elaboració de peix fresc i una altra per al processat de la carn; a partir d’ara s’uneixen, amb una zona habilitada de cross-docking, sota l’ala de la nova unitat de negoci. Consolidat aquest projecte a Catalunya, el grup francès té les mires posades en aconseguir la implantació en altres zones d’Espanya.